Menu

Contacteer ons
03 755 67 48

Antiek kopen is ecologisch denken !

Zowel 50 plussers als jonge mensen die kiezen voor kwaliteit en het milieu, vinden hun gading bij Antiek en Interieur Den Ouden Overzet te Melsele.

De charme en de uitstraling van een oud meubel kan door niets vervangen worden en dan spreken we nog niet over de kwaliteit van de opbouw en de materialen die in het verleden gebruikt werden.

Deze oude meubelen werden immers volledig uit massief hout gemaakt en zijn dan ook onverslijtbaar. Sloten, pennen en scharnieren werden ook nog vaak met de hand gemaakt en zijn bij het verslijten meestal te herstellen. Wat een ecologisch voordeel !

In deze tijd, waar men niet alleen het budget, maar ook het milieueffect goed afweegt bij iedere aankoop, kan Antiek en Interieur Den Ouden Overzet met de aangeboden collecties aan de gevraagde behoeften voldoen. De antieke meubelen worden met respect voor hun verleden en met het milieu, volgens deontologische regels gerestaureerd. Zo worden ze weer klaargestoomd en gerecupereerd voor een nieuwe toekomst in een hedendaagse omgeving.

De massieve eiken, notelaren en dennehouten kasten en andere meubels kunnen na een grondige opknapbeurt in de eigen ateliers weer generaties verder. Onze klanten kunnen ook hun egien meubels laten herstellen in ons atelier. Verf decaperen of aflogen, herstellingen, rieten of canneren van zitjes en ruggen, herstofferen van stoelen en fauteuils,... je kan steeds vrijblijvend informatie of prijsofferte aanvragen.

Voor het stofferen maken wij gebruik van de stoffen van de Belgische firma's Aristide, love your living (vroeger Aritex) en Buvetex (Koninklijk Hofleverancier), zodat onnodig transport vermeden wordt. Beide firma's hebben op wereldniveau een grote faam.

Vrij recent bieden wij een lijn op maat gemaakte tafels in eik of grenen aan, gemaakt van oude planken. Ook dit hout werd gerecupereerd en terug verwerkt tot karaktervolle meubelen. Met milieuvriendelijke producten wordt het hout bewerkt, zodat het nog de uitstraling heeft van onbewerkt hout, maar toch bescherming biedt tegen de meeste vlekken.

In onze antiek en interieurzaak Den Ouden Overzet, worden deze antieke meubelen gecombineerd met o.a. de stoelen en fauteuils van het Original Loom Furniture label. Loom Furniture maakt al meer dan vijf en twintig jaar meubels met origineel Loom vlechtwerk. Het is een Europees bedrijf dat in haar grondstoffen en vakmanschap altijd kiest voor kwaliteit. Kwaliteitsmeubelen maken is vooral vasthouden aan principes, het principe dat alleen de beste materialen gebruikt worden. De toegepaste leersoorten worden in eigen beheer verwerkt en het karakteristieke Loom vlechtwerk komt uit eigen atelier. Het volledige frame is gebouwd uit hoogwaardig beuken. Dat ziet U vaak niet, maar U merkt het wel, als U voelt hoe stabiel de stoel staat. De meubelmakers van Loom Furniture zijn zo overtuigd van de kwaliteit van de toegepaste materialen, dat zij op het frame maar liefst tien jaar garantie durven geven! 

Topontwerpers uit heel Europa leveren de karakteristieke ontwerpen. Op ieder meubel van Loom Furniture vindt U een klein plaatje met de naam "original Loom furniture". 

Uiteraard kijkt Loom Furniture eveneens verder dan uw woonkamer en haar eigen productieproces. Het toegepaste hout komt uit duurzame productiebossen en de duurzaamheid van de producten zelf zorgt voor een lage afschrijving en daarmee een bijzonder lage milieubelasting. Bovendien worden de meubels al sinds jaar en dag gespoten met watergedragen lakken, die het milieu niet belasten.

U merkt het, niet alleen uw portemonnee wordt niet extra belast, ook het milieu vaart er wel bij indien U een aankoop doet bij Eddy en Myriam/Antiek en Interieur Den Ouden Overzet. Zeker het overwegen waard !

 
Terug naar het nieuwsoverzicht
Back to Top