Menu

Contacteer ons
03 755 67 48

Geuren en accessoires uit de oude doos.

Iedereen besteedt veel tijd aan de inrichting van zijn interieur. Strak, modern of tijdloos elegant en stijlvol in landelijke stijl. Deze laatste trend wordt ook gevolgd door Mathilde M., een Frans merk dat zich oorspronkelijk en voornamelijk richtte op oude geuren en badartikelen en dat verdeeld wordt door Antiek en Interieur Den Ouden Overzet te Melsele.

De “gepoederde” geuren uit de 18e eeuw komen terug in zwang voor het interieur in de vorm van kleine geursteentjes die je kasten een frisse en natuurlijke geur bezorgen. Onder andere de Franse firma Mathilde M. legt zich toe op dit genre natuurlijke essences. Deze worden aangekocht in de bekende Franse parfumstad Grasse. Complexe parfums, doordrongen van karakter, unieke geuren, gedragen door herinneringen… met namen zoals “Marquise”, “Poudre de Riz”, “Fleur de Coton”, “Coeur d’Ambre”, …. doen je wegdromen.

Gesticht in 2002 door Mathilde en Eric Clavelet heeft dit merk zich verder ontwikkeld en bestaat de collectie uit meer dan alleen parfums. Vandaag worden een heel gamma zeer smaakvolle kwaliteit producten aangeboden in de landelijke stijl. Uiteraard maken ook de delicate geurproducten uit het verleden nog deel uit van het assortiment. Geuren die terug doen denken aan de 18e eeuw worden voorzien van een subtiel hedendaags accent. Iedere nieuwe collectie laat de klant wegdromen met een vleugje geur, sierlijke voorwerpen, luxueuze hebbedingen en elegante reeksen.

Voor de badkamer bestaat er een heel gamma smaakvolle artikelen, waar mee zelfs het “kleinste” kamertje een persoonlijke en landelijke toets kan krijgen. Geurflacons in biscuit die heel subtiel de oude geuren verdelen, kleine geborduurde en met kant versierde gastendoekjes, porseleinen toiletsetjes, WC papierrolhouders, WC borstels in porseleinen kannen, zijn enkele van de kleinere items. Speciaal zijn de plaaster medaillons in allerlei afmetingen, meestal versierd met engeltjes, rozen, vlinders of architecturale krullen die men kan impregneren met een van de geuren uit het assortiment, zodat ook hier op subtiele wijze een frisse geur verspreid wordt.

Nieuw zijn de series “Bucolique” en “Dentelle” die in het assortiment ook aangepaste en universeel te monteren WC brillen, personenweegschalen, bad- en douchegordijnen en pedaal vuilnisemmertjes aanbieden. De schitterende decors geven een aparte toets aan het interieur.

Verder is er nog een lijn speciaal voor de verzorging van Baby. Ook voor vrouwen zitten in het gamma fijne verzorgingsproducten met delicate lichaamsparfums, zeepjes en oliën, gegarandeerd zonder parabenen.

Alleszins een aanrader om kennis te maken met deze producten. U kan deze uitproberen en aankopen bij Antiek en Interieur Den Ouden Overzet te Melsele, waar u van harte welkom bent op ma, di, do, vrij en za van 10 tot 12 en van 13 tot 18 uur. Gedurende de zomermaanden juni, juli, augustus en september is de winkel dicht op zondag. Open deur dagen worden steeds gepland in de maand november.

   

 
Terug naar het nieuwsoverzicht
Back to Top