Menu

Contacteer ons
03 755 67 48

Volg de laatste nieuwtjes

Hier komen regelmatig nieuwtjes uit Melsele en interessante weetjes te staan. Kom geregeld eens kijken! De bedoeling is om hier interessante informatie te plaatsen: hoe men zijn antieke meubelen het beste onderhoud kan geven of welke kenmerken in meubels en decoratie overeenkomen met welke stijlperiode.

Of nog: in welke tijdperiode men een bepaalde stijl kan plaatsen, streekmeubels (rustiek) en hun geschiedenis en kenmerken, de achtergrondinformatie van antieke voorwerpen en kasten (veelal de Franse geschiedenis), interessante gebruiksvoorwerpen,....

Ook info over restauratie en onderhoud, de hedendaagse landelijke stijl, ook wel landelijk-chic genoemd,... Kortom, alles wat de antiekliefhebber kan interesseren. U mag ons zelf ook onderwerpen doorspelen. Af en toe wat nostalgische heemkundige verhalen kunnen ook.

Landelijke Stijl.... tijdloos en de expressie van uw persoonlijkheid

Heerlijk tot rust komen in uw woning, lekker cocoonen in uw eigen sfeervolle omgeving...  Met een landelijke inrichting van uw woning kan u alle kanten uit, uw eigen voorkeur en het te besteden budget zullen bepalen hoe uw woning er uiteindelijk zal uitzien.  U kan kiezen voor een koeler, modern landelijk interieur of juist de klassieke toer opgaan met meer decoratie en combinaties met antieke of oude meubeltjes en spulletjes.

Wat is de "Landelijke stijl" eigenlijk? Antiek & Interieur Den Ouden Overzet geeft u hier het antwoord

De landelijke stijl, ook wel "country-" of "cottage stijl" genoemd is een stijl die reeds heel lang populair is en tot op de dag van vandaag nog steeds door velen op prijs gesteld word, juist omdat er de combinatie kan gemaakt worden van hedendaags comfort met een vleugje verleden.  Mooie en kwalitatieve antieke stukken worden gecombineerd met nieuwe stukken. In onze vluchtige samenleving waar technologie een grote plaats in het dagelijkse beroepsleven inneemt, kiest men voor de thuisomgeving weloverwogen voor een warm en gezellig thuisfront. Typisch voor de landelijke stijl zijn de zachte, lichte vaak natuurlijke kleuren, comfortabele materialen en tere of juist stoere stoffen.

De landelijke woonstijl kan u in elk type woning integreren, het betekent niet dat uw interieur "een boerderij inrichting" is. Geërfde meubels van uw grootouders of aangekochte antieke en oude meubelen, bijvoorbeeld bij Antiek & Interieur Den Ouden Overzet, kunnen perfect gecombineerd worden met nieuwe, strakkere kasten, stoelen en of tafels. Een likje verf op de oude of nieuwe meubelen, eventueel behandeld zodat ze er terug weer ouder uitzien, laten alles met elkaar matchen. Uw budget blijft zo perfect onder controle en het nostalgische verleden gaat niet verloren, herinneringen worden warm gekoesterd en bewaard in de famillie.  

Omdat veel van deze oudere en ook de nieuwe landelijke kasten vaak open schabben of glaspartijen hebben is het logisch dat ook de decoratie niet vergeten mag worden. Deze kan uitgezocht worden op kleur of soort, uw "verzameling" kan door iedereen bewonderd worden en zelf geniet u alle dagen van uw erfstukken of aanwinsten. Versleten vaatwerk in witte tinten kan het heel mooi doen wanneer het allemaal samen staat te pronken in uw vitrine of op uw open keukenschabje.  Wil u echt "shabby chic" gaan, dan kiest u voor heel veel decoratie en bloemen. Uw meubeltjes krijgen een ietwat "gebruikt uiterlijk" door het te laten patineren of doorschuren. Uiteraard mogen kussens en zachte dekentjes niet ontbreken. Antiek & Landelijk Interieur Den Ouden Overzet kan u deze aanbieden uit de collecties van o.a. "Clayre & Eef" en "Mathilde M.". Grof linnen, zacht flanel, katoen, fijn kantwerk zoals van "Chez Moi", zolang de stoffen maar gezellig aanvoelen en er niet goedkoop uit zien. Het knuffelaspect van de stof is eveneens belangrijk, de stoffen moeten aangenaam aanvoelen. Knus voor 's avonds of voor een koude namiddag. Jacquard stoffen met bloempatronen worden gecombineerd met ruitjes en mooi gedrukte dessins; alles kan gecombineerd worden, zelfs met lederen zitmeubelen. Vandaag worden trouwens eveneens zitmeubelen aangeboden bv. van "Leda" en "Nouvion" in "textielleder", deze stoffen voelen aan en zien er uit als echt leder maar zijn prijsvriendelijker.

Opvallende kleuren en neutraal wit zal u niet vaak aantreffen in een landelijk interieur, men kiest hier overwegend voor natuurkleuren zoals zand, créme witten of eigenlijk alle gebroken wittinten die dan weer eventueel kunnen gecombineerd worden met zachte pasteltinten. De combinatie van deze zachte tinten verraden uw persoonlijke voorkeur en vormen samen een warm pallet. Zacht babyblauw, -rose, en -groen geven uw woning een jeugdige uitstraling. Akkoord, deze kleuren zijn iets gedurfder, maar het geeft net die persoonlijke toets die opvalt boven het gebruikelijke pallet van aardetinten in beige en grijzen. Voor wie het iets meer klassiek wil en niet direct wil experimenteren met kleurtjes zijn er een heleboel aarde- en natuurtinten die onderling combineerbaar zijn. Net zoals in de natuur geven deze kleuren rust in uw woning. Eddy en Myriam van Antiek & Interieur Den Ouden Overzet geven u graag advies bij het samenstellen van uw landelijke interieur.

"Mathilde M." heeft in de aanbieding een heleboel super vrouwelijke spulletjes om alles te ordenen in de slaap- en badkamer. Benevens de kamergeurtjes waar zij zo goed voor gekend zijn bij de echte interieurliefhebbers (alle geurtjes werden verkregen door het mengen van échte parfums van Grasse), kan u een zeer uitgebreid en prachtig assortiment badkamerspulletjes vinden. Dit gaat van porselein kannen met WC borstel over een porselein set voor zeepjes en tandenborstels, WC rolhouders, geurstenen, zeepjes,... tot en met het grootste of kleinste toilettasje.

In de keuken kan u dan weer werken met o.a. de collecties van "Orval". In deze collecties kan u bijna alles vinden voor de nostalgische keuken. Sponshoudertjes in porcelein (dus gemakkelijk te onderhouden), afvalemmertjes, servetverdelers, placemats, serviesgoed, dienblaadjes, mooie theemokken,.... te veel om op te noemen. Het zijn trouwens zeer betaalbare en leuke geschenkjes om iemand te plezieren.

Wil u een landelijk interieur en weet u niet goed hoe beginnen?  Kom een kijkje nemen bij ons in de zaak!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Nieuw in onze collectie : prachtige kunstbloemen en bijpassende huiskamergeurtjes

Vernieuwen van de collecties en het assortiment is voor iedere zaak noodzakelijk. Zeker in kleding- en interieurwinkels dient men die regel niet te vergeten. Ook Den Ouden Overzet vergeet niet om het aanbod regelmatig aan te vullen met nieuwe artikelen die volledig in de huisstijl passen.

Wat ontbreekt er nog in ons assortiment, waarmee kunnen we onze klanten nog verrassen en plezieren...  Dit zijn dagelijks de vragen waar Eddy en Myriam - zich het hoofd over breken is zwaar overdreven - maar toch mee bezig zijn. Meer dan dertig jaar ervaring mag niet in de weg staan van vernieuwing en zich aanpassen aan moderne "noden". En zij zijn er in geslaagd nog een waardevolle aanvulling van de collecties op de kop te kunnen tikken. 

Het hele jaar door genieten van een geparfumeerd huis vol prachtige bloemen. De smaakvolle Artempo bloemen en geuren kunnen uw huis verfrissen met stijl. Ze zijn niet van echte bloemen te onderscheiden en werden vervaardigd met oog voor het kleinste detail door bloemenkunstenaars. Vier bijpassende en heerlijke huisparfums voor Artempo gedestileerd uit de fijnste bloemengeuren werden ontwikkeld door de meesterparfumeurs van de bekende parfumstad Grasse in Frankrijk. Ze zullen verkrijgbaar zijn als geurkaarsen en als diffuseurs met geurstokjes.

Mathilde M. vergroot hiermee zijn aanbod. Connaisseurs kennen Mathilde M. voor de kamergeuren met echte parfums die eveneens gecreërd en aangeschaft worden in Grasse. En voor de fantastisch mooie en smaakvolle badkameraccessoires, het verfijnde tafellinnen en de vrouwelijke hebbedingen.

Een zeer groot aanbod van dit befaamde Franse merk kan u bij ons vinden!

90 jaar slaapadvies, nu terug te vinden bij Den Ouden Overzet !

Bij Antiek & Interieur Den Ouden Overzet te Melsele kan u de boxsprings, bedden en matrassen aankopen van het gekende, Oost Vlaamse "slaapbedrijf" Van Landschoot. De leuze "Taking Care of your dreams" is bij dit bedrijf geen holle fraze. Dit jaar bestaat Van Landschoot reeds 90 jaar!

Van Landschoot kunnen we zeker een bedrijf in beweging noemen. In hun lange bestaan als slaapadviseur en fabrikant van alles wat met comfortabel slapen te maken heeft, hebben ze regelmatig nieuwe, belangrijke stappen ondernomen om de organisatie groter en sterker te maken. Zo produceren ze vandaag een uitgebreid en veelzijdig assortiment aan matrassen en in hun vestiging in Beaumont hebben ze zich verder gespecialiseerd in boxsprings en hoofdborden. Op dit ogenblik bieden ze ook via Antiek & Interieur Den Ouden Overzet een totaalpakket aan van matrassen, boxsprings, lattenbodems, dekbedden en kussens.

Al hun producten zijn 100% Belgisch fabrikaat en we mogen toch wel even chauvinistisch zijn niet? Dankzij de omvang van de fabriek en de efficiënte inrichting van de productiehal, die wij als zaakvoerders van Den Ouden Overzet reeds konden bezoeken, is het niet nodig om voorraden van afgewerkte producten op te slaan. Zij maken alle matrassen en boxsprings op vraag van de klant en kunnen al deze producten dan ook in speciale maten leveren.

Bij Antiek & Interieur Den Ouden Overzet vraagt men u dan ook steeds of u goed slaapt wanneer u komt informeren voor een nieuw slaapcomfort. Dit is zeer belangrijk, een goede nachtrust mag men niet wegcijferen. Slaap zorgt immers voor lichamelijk en geestelijk herstel na een drukke dag. Wanneer u eens één nachtje slecht slaapt is dit niet zo erg, maar dat mag geen nachtenlang duren. Dit heeft immers een negatieve invloed op heel uw funcitoneren en bedreigt uw gezondheid. Daarom dat het belangrijk is over een goed slaapsysteem te beschikken om goedgeluimd en uitgeslapen aan de ontbijttafel aan te schuiven. Ook jonge mensen met een beperkt budget hebben recht op een prima nachtrust. De prijzen van de slaapsystemen van Van Landschoot liggen dan ook goed in de markt: géén overprijsde artikelen, wél een supercomfort!

Net zoals in de luxe hotels kan u uw eigen kamer voor een schappelijke prijs inrichten. Deze sterrenhotels laten immers niets aan het toeval over wat inrichting en slaapcomfort betreft. De nachtrust van hun gasten is hun goud waard. De beste matrassen en boxspring combinaties, het mooiste beddengoed en de comfortabelste kussens worden aangekocht om de klanten te verwennen. Dezelfde aandacht biedt Antiek & Interieur Den Ouden Overzet aan de inrichting en het comfort van de aangeboden slaapkamercombinaties voor hun klanten.

De matrassen van Van Landschoot zorgen voor een optimale nachtrust: de duizenden drukpunten en de elasticiteit van de gebruikte schuimvullingen zorgen voor een gelijkmatige lichaamsdruk waardoor u kan genieten van een doorlopende nachtrust. Door de pocketveren en de zones van de matrassen ondersteunen ze de natuurlijke lichaamshouding waardoor u zonder moeite of overlast voor uw medeslaper kan draaien en ongestoord verder slaapt. Een goede ventilering van de spiraalbodems bij de pocketveermatrassen zorgt samen met de vochtregulerende materialen voor de nodige ventilatie zodat u geen last heeft van overdadige transpiratie.

Bedhoofdeinden kan u aankopen van het gamma van Van Landschoot of u kiest een antiek bedhoofdeinde uit het aanbod van Antiek & Interieur Den Ouden Overzet. Wij zorgen ervoor dat de kleur van het hoofdeind afgestemd wordt op de gekozen kleur van de boxspring of het bed. Of u kiest een mooi Frans decor uit de Mathilde M. collectie waardoor u een echt persoonlijk "kasteelbed" creeëren kan. Ook prachtig te integreren in een hedendaags landelijk en zelfs modern interieur. Kussens zijn eveneens bij ons verkrijgbaar; zowel de slaapkussens als de sierkussens van o.a. Mathilde M. en Clayre & Eef waarmee u een extra accent legt in uw slaapkamer. Mooie bedspreien of boutis van Clayre & Eef zorgen voor een uitnodigende sfeer, u laat met plezier uw slaapkamer bewonderen door uw vrienden en familie, zelf geniet u er uiteraard het eerst en meest van want ook de slaapkamer mag mooi ingericht zijn.

U ziet het, waarom niet eens langskomen bij Antiek & Interieur Den Ouden Overzet te Melsele wanneer u aan de (her)inrichting van uw slaapkamer toe bent? U bent van harte welkom!

       Cambridge Boxspring, Antiek & Interieur Den Ouden Overzet, Melsele       

Neem contact met ons op

Heeft u nog bepaalde vragen over de nieuwtjes die u op deze pagina kunt terugvinden? Neem dan zeker even contact op met Antiek Den Ouden Overzet in Melsele.

 

Onze nieuwsberichten

close

Beste Interieurliefhebber( s)

 


“Een likje verf hier, een verfraaiing daar, hier hebben we nog nood aan een extra meubelstukje en onze oude meubelen moeten

dringend een verjongingskuur ondergaan.....”

Ook de eindejaarsgeschenken kopen we nu reeds beter in, zo vermijden we de drukte en maken we een goede keuze en dan

ga...

close

Iedereen besteedt veel tijd aan de inrichting van zijn interieur. Strak, modern of tijdloos elegant en stijlvol in landelijke stijl. Deze laatste trend wordt ook gevolgd door Mathilde M., een Frans merk dat zich oorspronkelijk en voornamelijk richtte op oude geuren en badartikelen en dat verdeeld wordt door Antiek en Interieur Den Ouden Overzet te Melsele.


De “gepoederde” geuren uit de 18e eeuw komen terug in zwang voor het interieur in de vorm van kleine geursteentjes...

close

Nu de koude en donkere wintermaanden terug voor de deur staan, gaan we meer tijd binnenshuis doorbrengen. De open haard lokt om gezellig een kopje chocolademelk of een andere winterse drank te genieten. We maken het gezellig met sfeerverlichting en wat brengt meer sfeer en warm licht in huis dan een mooie, originele tiffanylamp?  Wij voeren onze eigen collecties in.


Louis Comfort Tiffany was een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper die vooral bekend werd door zijn...

close

Het wintergevoel lijkt nog even weg, maar toch bereiden we ons huis al volop voor op de warme, gezellige binnenhuis periode die sneller nadert dan we vermoeden. Deze momenten krijg je zin in versgebakken pannenkoeken en warme chocolademelk met slagroom Glühwein, een drankje dat afschuwelijk smaakt in de zomer, krijgt nu plots een heerlijke geur. In de eindejaar periode doen we het even kalmer aan en maken tijd voor vrienden en familie. Gezellig samen rond de tafel zitten, genieten...

close

Een hit in het nieuws : "vorig jaar (in 2012) kwamen wereldwijd en voor het eerst in de geschiedenis meer dan 1 miljard toeristen aan op hun eindbestemming" (cfr Humo). Natuurlijk vragen wij ons als antiekhandelaars en geschiedenis-nerds af, was er in het verleden ook al gelegenheid om vakantie te nemen, om op reis te gaan en hoe ging dat dan in zijn werk ? Wie kon en wilde er op reis gaan ? Ging men om te leren of om zich te ontspannen ? Een interessante reis terug in het verleden...

...

close

Den Ouden Overzet is na 30 jaar uitgegroeid van een exclusieve antiekzaak, naar een winkel met karakter,

waar iedereen die zijn hart verloren heeft aan een sfeervol landelijk interieur, zeker zijn gading vindt.
...

close

Het is vakantie... komkommertijd.

We houden ons nieuwsrubriekje wat luchtig met enkele leuke weetjes waarvan de herkomst terug te zoeken is in ons verleden...

Geniet ervan !

 

De kluts kwijtraken.

(Van zijn stuk gebracht, niet meer weten wat te doen).

 

Wat is in...

close

Antiek en Interieur Den Ouden Overzet is fier op de nieuwe samenwerking met Van Landschoot slaapcomfort, een Belgische onderneming met allure. Van Landschoot brengt een volledig nieuwe en exclusieve bedden- en matrassencollectie “Henson” voor de slaapkamer op de markt en de gekende interieurzaak uit het Waasland presenteert graag dit Belgische topproduct in onze streek.


Een goede nachtrust is onontbeerlijk of zoals de firma Van Landschoot...

close

Je kennis delen, leren van je collega's, samen ideeën uitwerken, nieuwe dingen ontdekken, dat kan allemaal in een beroepsvereniging. Denkt u dat de beroepsverenigingen iets uit onze moderne tijden zijn ? Dat is fout gedacht, denk maar aan de geschiedenislessen op school.... daar sprak de leerkracht over de Middeleeuwse gilden. Deze gilden zijn de voorlopers van de hedendaagse beroepsverenigingen en daar gaan we in dit hoofdstuk even verder op...

close

Reeds 30 jaar zijn wij actief in de interieurbranche. Begonnen als kleine antiekzaak, maar steeds alles terug geïnvesteerd en héél hard gewerkt resulteert in één van de weinige, blijvende en grotere Antiek en Interieur zaken.

De collecties antieke meubelen, die met veel geduld en beroepsliefde bijeen gezocht werden en worden, zijn ondertussen aangevuld met nieuwe maatwerk meubelen. De kwaliteitsnorm van de antieke kasten blijft echter...

close

Deze maand gaan we in op het verzoek van een van de klanten, om meer info over "Thonet" te verstrekken. Iedereen kent ze wel de meubeltjes van gebogen hout, de tijdloze modellen stoelen en fauteuils. Wisten jullie echter dat deze al meer dan 150 jaar geleden ontworpen en in productie werden genomen ?

 

Michaël Thonet (1796-1871) is de...

close

In juni plaatsen we reeds een nieuwsbericht dat wij onze klanten nu ook kunnen verderhelpen met het inrichten van de landelijke badkamer. Niet alleen de (aangepaste) meubels maar ook de gietijzeren baden op pootjes en de reproducties van de antieke gietijzeren radiatoren kunnen wij leveren. Deze maand geven wij u nog wat achtergrondinformatie over het gebruik van gietijzer in...

close

Sedert eind vorig jaar presenteren wij u, naast het gewone aanbod van antiquiteiten en landelijke meubelen en artikelen,

ook de specifieke inrichting voor de nostalgisch, landelijke badkamer. Heeft u hiermee nog niet kennis gemaakt ?

Dan moet u dringend eens een kijkje komen nemen ! Wij bieden u de inrichting van dergelijke badkamers...

close

Wij zijn er even tussenuit geweest met ons nieuwsrubriekje, andere activiteiten vroegen onze aandacht.


Maar we zijn terug met een verhaal over een schitterend en intrigerend meubelstuk : de bruidskast.


Wanneer wij spreken over een "bruidskast" denken wij meestal aan de mooi gesculpteerde Franse kasten in Louis XV, Louis XVI en overgangsstijl in massief eik.


Deze kasten eisen inderdaad direct de aandacht van de liefhebbers van meubelen die met (letterlijk) liefde...

close

Of je nu antieke voorwerpen ten gelde wil maken, je huis herinrichten met antieke meubelen, objecten wil verzamelen of doodgewoon wil beleggen in antiek, het is steeds belangrijk dat je toch weet wat je in handen hebt en hoe en wanneer je het op de markt kan brengen.


De gehele antiekwereld op zijn duimpje kennen is voor niemand mogelijk, je specialiseert je best op een of ander gebied : Oosters porcelein, meubelen uit een bepaalde periode, tapijten, horloges en klokken,...

close

Daar waar het meubel oorspronkelijk een gebruiksvoorwerp was dat voldeed aan een bepaalde behoefte, evolueerde het tot een luxueus bezit waarmee men kon pronken en waar men status mee verwierf.


Het is misschien wel eens interessant vooraleer we verder de verschillende stijlen gaan bespreken om de juiste namen/benoemingen en de tijdsperioden op een rijtje te zetten....


We verdelen de periodes en stijlen in drie gebieden : de Nederlanden, Frankrijk en Engeland.


Tevens...

close

Met pasen in het vooruitzicht is het misschien interessant om even uit te weiden over de bekendste en duurste paaseieren ter wereld : de Fabergé eieren.


Over het geslacht Fabergé is weinig geweten. In de late 17e eeuw ontvluchtten deze familie, net zoals vele andere Hugenoten Frankrijk. Het leven van de protestanten was er immers niet meer veilig. De familie vestigde zich eerst in de buurt van Berlijn, later verhuisden ze naar Pernau aan de Baltische zee in Litouwen....

close

Zowel 50 plussers als jonge mensen die kiezen voor kwaliteit en het milieu, vinden hun gading bij Antiek en Interieur Den Ouden Overzet te Melsele.


De charme en de uitstraling van een oud meubel kan door niets vervangen worden en dan spreken we nog niet over de kwaliteit van de opbouw en de materialen die in het verleden gebruikt werden.


Deze oude meubelen werden immers volledig uit massief hout gemaakt en zijn dan ook onverslijtbaar. Sloten, pennen en scharnieren werden...

close

In de loop van de 18e eeuw, ontstond er in Engeland gaandeweg een voorkeur voor gemakkelijk verplaatsbare meubels : tafels, speeltafels, tafels met afhangende zijkanten, opklapbare bladen en ook dien- of serveertafeltjes.

Deze laatsten "dumb-waiters" genoemd (stomme bedienden), werden aan een hoek van de eettafel geplaatst.  Ze werden een niet weg te denken detail later in de loop van de 19e eeuw, in de Régency eetkamers.  Dit schitterende en...

close

Waar, hoe en door wie de bril juist is uitgevonden kan men niet met zekerheid zeggen, alhoewel deze uitvinding toch van groot belang is geweest.


Mogelijk is het Roger Bacon die het vaderschap mag claimen en heeft de wieg in Italië gestaan.  Bacon schreef in 1268 in zijn werk "Opus Major" : "Als iemand letters of andere kleine zaken bekijkt door een materiaal als glas of kristal dat is geslepen en met de bolle kant ervan naar het oog is gericht, zal hij de letters beter...

close

Wanneer men als leek of beginnend geïnteresseerde antiekliefhebber opzoeking wil doen in verband met meubelstijlen, is het niet zo vanzelfsprekend om aan de juiste informatie te komen.  Verschillende benamingen voor op het eerste gezicht dezelfdestijlen en/of meubels, vaktermen, enz. bemoeilijken de opzoekingen.  Over de...

close

Ook bij ons zijn het "komkommermaanden", de voorbereidingen voor de open-deur dagen komen eraan en vergen veel energie en tijd.  Ook gaan wij er nog even tussenuit om "onze" energiebatterijen op de laden.

Voor deze maanden hebben wij een héél oud boekje bovengehaald

"Het volledige Brievenboek voor Verliefde...

close

Open deur Actie 8, 9, 10 en 11 november 2008 : Grote Kortingen ! Oranje = 50 % korting
close

Hoe herken je echt antiek ?

Dat is een vraag die velen zich stellen...  het is inderdaad niet altijd eenvoudig om een echt oud meubel te onderscheiden van een goed nagemaakt hedendaags meubel.  Gemaakt in de zgn "derde-wereldlanden" waar handwerk nog gemeengoed is en met het transport van materialen dat nu niet zo moeilijk te regelen is, kunnen wij stellen dat er heel wat "goede" kopies in omloop zijn.

Wie op zoek is naar antieke meubelen denkt niet...

close

Hier is enige opheldering over de naam en het product zeker op zijn plaats.  Loom is simpelweg het Engelse woord voor weefgetouwen. 

In 1917 laat de Amerikaan Marshall Burns Lloyd een nieuw, alternief product en systeem om vlechtwerkmeubel te herstellen en fabriceren patenteren.  

Het vervangt het klassieke pitriet en bestaat uit geweven matten van papiergaren.  Daarvoor wordt dun...

close

De bladeren vallen, weken glijden voorbij : het wordt sneller donker... wordt U melancholisch ?  Wij ook en dat is normaal. 

Het is tijd om zich terug in huis te installeren.  Tijd om zich bezig te houden met de herinrichting van onze woning om er weer een aangename winter door te kunnen brengen.  Tijd dus ook voor ons om U weer uit te nodigen op onze jaarlijke OPENDEUREN

Deze gaan door op 7, 8, 9, 10...

close

De boekenkast werd rond 1600 in gebruik genomen, uiteraard niet bij de gewone burger, maar wel bij de adel en de geleerden. 

Onderwijs was tenslotte nog niet toegankelijk voor iedereen. 

 

In het begin had de boekenkast vrijwel altijd...

close

Antieke meubelen worden steeds mooier. 

Een juist onderhoud is vereist, maar vergt niet veel tijd. 

Eén maal per jaar een goede boenbeurt geven is voldoende.  (Dit hangt evenwel af van het type verwarming dat U heeft.

 
...

close

Onze vroege voorouders kenden de luxe van een kast niet. 

Zij gebruikten kisten als bergmeubelen.  Deze kisten dienden ook als stoel.  Naast het haardvuur, met gehandwerkte kussens erop werd het een comfortabele

Lees meer

-->
Back to Top